Ekonomi

Bireysel yatırımcıların gözdesi Yeo Teknoloji’den şaşırtan bedelsiz sermaye artırımı kararı!

Yaklaşık olarak 20 yıl önce kurulmuş olan ve kurulduğu günden bu yana sektörün tanınan elektrifikasyon şirketlerinden biri olan Yeo Teknoloji, yeni güne hem bireyse yatırımcılarını hem sektör içerisinde yer alan diğer firmaları şaşırtan yeni kararını açıkladı. Yeni dönemde yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı almış olduğunu bildiren Yeo Teknoloji şirketi yönetimi, herkesi heyecanlandırdı.

Bedelsiz Sermaye Artırımı Kararı Oylamaya Sunulacak!

Hisselerini halka arz ettiği günden sonra kısa süre içerisinde hisse değerlerini 5 katına çıkararak hisse senedi piyasasının odak noktası haline gelmeyi başarmış olan Yeo Teknoloji, yeni günün sabahına yeni kararlar ile başladı. Şirket yönetiminden gelen açıklamaya göre yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artırımına gidecek olan Yeo Teknoloji, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan ilk kurul toplantısında, ilgili kararını oylamaya sunacak.

SPK Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Yeo Teknoloji tarafından gelen bedelsiz sermaye artırımı açıklaması, kararın SPK tarafından ne zaman oylanacağı ve bültene ne zaman yansıyacağı konu başlıklarının merak edilmesine sebep oldu.

Yüzde 300 oranlı bedelsiz sermaye artırımı kararının SPK bültenin yayınlanabilmesi için öncelikle kararın kurul toplantısında oylanması ve oylama sonucunda SPK’ya başvuru yapılması gerekiyor. Yapılan başvurunun olumlu sonuçlanmasından sonra SPK oylaması gerçekleştiriliyor ve çıkan karar 2-4 hafta içerisinde bültende yayınlanıyor.

Bedelsiz Sermaye Artırımı Kararından Faydalanmak İçin Pay Alımı Ne Zaman Yapılmalı?

Yatırımcıların ellerinde ki payları 4 katına çıkaracak olan yüzde 300’lük bedelsiz sermaye artırımı kararı, bireysel yatırımcıların konu ile ilgili olarak heyecanlanmalarını sağladı. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı kararının bültende yayınlanmasının ardından payını arttırmak isteyen yatırımcıların, kararın KAP’ta yayınlanmasından bir gün önce hisseleri satın almış olmaları gerekmektedir.