Eğitim

Birinci dönem ikinci yazılı ortak sınavları bu hafta içinde başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel ortaokullar ile liseler genelinde gerçekleştirilecek birinci dönem ikinci yazılı sınavları bu hafta içinde başlatıyor. Öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla başlatılan “ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması” bu yıldan itibaren hayata geçirildi.

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönem 1. sınavları 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Yeni bir uygulama olan ortak sınavlar yarın ve çarşamba günü 81 ildeki okulların tamamında yapılacak. Yarın, 6. sınıf Türkçe ve matematik, Çarşamba günü ise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için sınav yapılacak. Sınavlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sorularla okullarda görevli öğretmenler tarafından gerçekleştirilecek.

e-Okul sisteminden görülebilecek

Özel okul öğrencilerinin de katılabileceği sınav sonuçları, ilgili dersin öğretmeni tarafından e-Okul sistemine işlenecek. Bu sonuçlar, ders notu olarak değerlendirilecek ve öğrenci karnelerine yansıtılacak. Sınavlara katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumu puanla değerlendirilmeyecek; sınavlara katılmayan öğrencilerin puan hanesine “G”, kopya çeken öğrencilerin puan hanesine ise “K” yazılacak ve bu durumlar ortalamaya dahil edilecek.

Örnek soru kitapçıklarına odsgm.meb.gov.tr sayfasından ulaşılabiliyor.

Temel eğitim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaöğretim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.