Birinci olana 20 Bin ödül var: İzmir Büyükşehir Belediyesi duyurdu, 11 Kasım’a kadar başvuru yapabilirsiniz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yarışma duyurusunda bulundu. Bu yarışmada birinci olana 20 Bin TL ödül verilecek. Adaylar için katılım şartları ve son başvuru tarihi açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri duyurusunda bulundu. Belediye konuya ilişkin açıklamasında, adayların 11 Kasım’a kadar başvurabileceğini açıkladı.

ÖDÜLLER Barış Selçuk Gazetecilik Ödüllerinde her dalda bir birincilik ve Hande Mumcu Özendirme Ödülü verilir. Her yıl verilecek ödül tutarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından saptanır. 2022 yılı için birincilik ödülü 20000 TL., Hande Mumcu Özendirme Ödülü Tutarı 10000 TL’dir. Televizyon dalında ödül tutarı muhabir ve kameran arasında paylaştırılır.

Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri şu ana dallarda düzenlenir;

a) İzmir Kent Haberi

b) Ulusal Haber

c) Haber Fotoğrafı

d) TV’de İzmir Kent Haberi


KATILIM KOŞULLARI

1) Yarışmaya katılacak eserlerin, 5 Ağustos 2021 ile 5 Ekim 2022

2) tarihleri arasında yayınlanmış olması gerekir.

3) Katılım, kişisel başvuru esasına göre yapılır; adaylar, yarışmaya en fazla iki ayrı ana dalda birer eserle başvurabilir.

4) Uluslararası yarışmalar dışında, başka kurum ve kuruluşların düzenledikleri yarışmalarda ödül almış eserler, Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ne aday gösterilemez. Yarışmaya aday gösterilen bir eserin daha önce herhangi bir yarışmada ödül aldığı, Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri jürisinin değerlendirmesi sırasında anlaşılırsa, söz konusu eser yarışma dışı bırakılır. Jüri kararının açıklanmasından sonra anlaşılması durumunda ise, jürinin aldığı karar iptal edilir ve ödül geri alınır.

5) Eseri meydana getirenlerin aralarında bir kişiyi aday göstermeleri halinde ödül sadece bu adaya verilir. Kolektif bir çalışma ürünü olan eser ile yarışmaya tek başına başvuruda bulunan kişi, haberde imzası bulunan diğer kişi veya kişilerden feragat yazısı getirmek zorundadır.

6) Adaylık başvurusu 11 Kasım Cuma akşamı saat 17.30’da sona erer. Eserler İzmir Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Konak Mahallesi 895 Sokak No: 7 Kat: 1 Konak –İzmir adresine www.izmir.bel.tr adresinde bulunan başvuru formu ile birlikte ulaştırılabilir. Geciken başvurular kabul edilmez.

7) Yarışmaya, gazete-dergi ve internet medyasında yayınlanan eserleriyle katılanların;

a. Eserin yayınlandığı gazetenin bir nüshasını (aslını) Ödül Sekreterliğine teslim etmeleri gerekir. Gazetenin aslı yok ise eserin yer aldığı sayfanın pdf’ini ve jpeg formatlı görselini, Haber Fotoğrafı Dalında yarışmaya katılanların, eserlerinin yer aldığı gazetenin bir adet aslı ile orijinal fotoğrafını, gazetenin aslı yok ise eserlerinin yer aldığı yayının ve fotoğrafın dijital kaydını;

b. İmzasız bir eser ile yarışmaya aday olanların; gazete-dergi veya çalıştıkları televizyon kuruluşu yöneticisinin imzasını taşıyan ve eserin kendilerine ait olduğunu belirten bir belgeyi başvuru formuna eklemeleri gerekir.

c. Yarışmaya internet medyasında yayınlanan eseriyle katılanlar, yayınlanan eserin pdf formatında ekran görüntüsü ile haberin linkini, yayın tarihi ve saati ile birlikte site yöneticisinden eserin katılımcıya ait olduğunu belirten imzalı bir belge ile yarışmaya başvurabilir.

8) Ajans bültenlerinde yer alan eserleriyle yarışmaya katılanlar; a. Gazete veya TV’de yayınlanan eserlerin kendilerine ait olduğunu onaylayan, ajans sorumlu müdüründen alınacak imzalı bir belgeyi, b. Eserin yayınlandığı ajans bültenini, c. Eserler yazılı basında yayınlanmışsa gazetenin bir nüshası (aslı), gazetenin aslı yok ise gazetenin pdf dosyasını

9) Yarışmaya televizyonlarda yayınlanan eserleriyle katılanlar;

a) Yayınlanan eserin orijinal metnini,

b) Yayın tarihi, adı, süresi ile bu eserlerin yarışmacıya (kolektif bir yapımsa yarışmacılara) ait olduğunu belirten ve kurum yetkilisinden onaylı bir belgeyi,

c) TV haberinin wetransfer ya da dijital ortam üzerinde gönderilmesi (mp4-mpgavi) teslim edilmesi gerekmektedir.

d) TV’lerde yayınlanmış ajans haberi ile yarışmaya katılanlar ayrıca çalıştıkları kurum sorumlusundan, söz konusu haberin kendilerine ait olduğunu belirten imzalı bir belgeyi başvuru formuna eklemeleri gerekir.

10) Yarışmaya gazete, dergi, internet medyası, ajans haberi ve TV’de yayınlanan eserleriyle katılanlar katılım şartlarını yerine getirmek şartıyla basinmudurlugu@izmir.bel.tr adresine mail gönderebilir.

Exit mobile version