Ege Haberleriİzmir Haberleri

BİSİM bisikletleri ücretsiz verilecek: İzmirlilere belediye duyuru yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazışı açıklama ile vatandaşlara duyuruda bulundu. Buna göre, BİSİM bisikletleri ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşlar, Otomobilsiz Kent Günü’nde ücretsiz hizmetten faydalanabilecekler.

Otomobilsiz Kent Günü ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklamada bulundu. Belediye açıklamasında Otomobilsiz Kent Günü’nde BİSİM bisikletlerinin ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamada şöyle denildi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi hafta boyunca etkinliklerle tanıtacağı Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son günü olan 22 Eylül’de, SUMP lansmanının ardından Otomobilsiz Kent Günü’nü kutlayacak. İzmir’de dokuzuncusu düzenlenen Otomobilsiz Kent Günü’nde trafiğe kapatılacak Gaziosmanpaşa Bulvarı çocuk yogasından zumbaya, en yavaş bisiklet turnuvasından tay-tay bisiklet turnuvasına kadar gün boyu sürecek etkinliklerin adresi olacak. Otomobilsiz Kent Günü’nde BİSİM bisikletleri ise ücretsiz hizmet verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ise farkındalığı kent geneline yaymak için 19-20-21 Eylül’de işe bisikletle gelip gidecek.

Gazi Osman Paşa Bulvarı trafiğe kapatılacak

Öte yandan belediye sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ise, “Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerimiz kapsamında, sürdürülebilir ve çevreci ulaşımı teşvik etmek amacıyla 21-22 Eylül tarihlerinde Gazi Osman Paşa Bulvarı’nı trafiğe kapatıyoruz.” İfadelerini kullandı.