Bitcoin 17 ayın zirvesinde! 1 Bitcoin 1 Milyon TL

Kripto para birimi Bitcoin, Federal Rezerv’in (Fed) faiz artırım beklentilerini sona erdireceği umudu ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına onay vereceği beklentisiyle yeniden 17 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed Başkanı Powell’ın “güvercin” olarak nitelendirilen açıklamalarının ardından Bitcoin, 35,900 dolar seviyelerine yükselerek 17 ayın zirvesine geri döndü. Ayrıca, Dolar/TL kurunun 28.30’un üzerine çıkmasıyla 1 Bitcoin’in değeri ilk kez 1 milyon TL’yi aştı.

17 ayın zirvesinde

Bitcoin, Fed’in faiz artırımlarını sonlandıracağı beklentileri ve SEC’in spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını onaylayacağı beklentileri arasında 17 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

En büyük dijital token Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 4’lük bir artış gösterdi ve perşembe günü Singapur saatiyle 10:53’te 35,840 dolardan işlem gördü. Ayrıca, bu yılın ortalarından bu yana yüzde 142 oranında artış göstererek 42 dolara ulaşan Solana ağına ait SOL tokeni gibi bazı küçük kripto paralar da yükseliş yaşadı.

Bu yıl iki katından fazla değer kazandı

Bitcoin, SEC’in BlackRock Inc. gibi şirketlerin doğrudan Bitcoin’e yatırım yapacak ilk ETF’lerine izin verme beklentileriyle bu yıl iki katından fazla değer kazandı.

Dexterity Capital LLC’nin ortağı Michael Safai’ye göre, “Direnç” seviyesi 35,000 dolar civarında sıkılaşıyor, ancak ETF haberleri etrafında 37,000 dolar seviyesine doğru hareket etmek için yeterli sürekli momentum mevcut.

2 Kasım saat 10.40 itibariyle Bitcoin 1 milyon TL’yi geçti

1 Bitcoin, 1 milyon TL

Bitcoin, Ekim 2021’de 69,045 dolarla zirveye ulaşmıştı. Dünkü Fed açıklamalarının ardından Bitcoin önemli bir seviyeyi aştı ve bugün itibarıyla 1 Bitcoin, 1 milyon TL’yi geçti.

 

Exit mobile version