Gündem

Bitcoin Çakıldı! Son 1 Ayın En Düşük Seviyesinde

Son dönemde oldukça konuşulan kripto paranın de ismi Bitcoin’ de yaşanan sert düşüş yatırımcılarını tedirgin etti. Tüm kripto piyasasını etkileyen bu düşüş bir süredir devam ediyor. Önceki haftalarda 48 bin Dolar üzerinde fiyatlanan Bitcoin, son günlerde uzmanlar tarafından kritik nokta olarak belirlenen seviyenin altına gerileyince yatırımcıları arasında bir panik havası yayılmaya başladı.

Bugün itibari ile 38 bin 536 Dolar seviyesinde değerlenen kripto para birimi Bitcoin, bu seviye ile son bir ayın düşük seviyesinden işlem görüyor. Mart ayının sonlarında 48 bin Dolar üzerinde işlem gören Bitcoin’de, düşüşün ana sebepleri arasında ayında gerçekleşecek olan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) toplantısında çıkabilecek kararlar olduğu düşünülüyor. FED tarafından gerçekleştirilecek toplantıda, politika faizinin 50 baz arttırılabileceği yönündeki mesajlar Bitcoin’deki seviyenin negatif yönlü olmasına sebebiyet verdi. FED tarafından uygulanan sıkı para politikası, küresel çapta doların yerini güçlendirirken kripto paraların negatif yönlü seyretmesiyle sonuçlanıyor. Tüm bunların sonucunda dolar endeksi son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

ABD’de Enflasyon Rekor Seviyeye Ulaştı

Küresel çapta etkisini gösteren enflasyon artışı, ABD’yi es geçmedi. Son 41 yılın en yüksek enflasyon oranının görüldüğü Birleşik Devletler’de, FED sıkı para politikası uygulamayı uygun görüyor. Uyguladığı faiz oranlarında artış ile enflasyonu kontrol altında tutmak hedefleniyor. Dolayısıyla artan faiz oranlarının, riskli olarak kabul edilen kripto para birimleri üzerinde satış baskısına neden olduğunu görüyoruz.

Kripto Paralarda Kan Kaybı

Bitcoin fiyatındaki negatif yönlü hareket neredeyse tüm kripto para birimlerinde negatif yönde fiyatlanmaya sebebiyet verdi. Alt coinler arasında en yüksek hacimli para pirimi olan Ethereum’da da sert bir düşüş söz konusu. Lider alt coin 3 bin dolar seviyesinin altında işlem görmekte. Güncel olarak 2 bin 913 dolar seviyesinden fiyatlanan dijital varlık, önceki saatlerde 2 bin 883 dolar seviyesine kadar gerilemişti.

Kripto para birimleri arasında başı çeken Bitcoin ve Ethereum’daki sert düşüşler yatırımcılarını oldukça tedirgin etti. Meydana gelen satışlar sonrası Bitcoin ve Ethereum toplam sermaye değeri 1.78 seviyesine geriledi.