Bitcoin ve Ethereum’da sert düşüş: Kripto para piyasasında neler oluyor?

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasası, birçok yatırımcıyı bünyesine dahil etmeye devam ediyor. 2021 raporlarının açıklandığı şu günlerde milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmeye devam eden kripto paralar, güne sert bir düşüş ile başladı. Yatırımlarını bu piyasa aracılığı ile değerlendiren mevcut yatırımcılar ve piyasaya yeni dahil olmak isteyen potansiyel yatırımcılar 2022 yılında kripto para piyasasında yaşanacaklara yönelik yapılan uzman tahminlerini araştırmaya başladı.

Bitcoin ve Ethereum’ da Ani Düşüş!

Kripto para piyasasının en fazla sermayeye sahip olan ana coinlerinden olan Bitcoin ve Ethereum, yatırımcıların göz hapsine alındı. 2021 yılını arzu edildiği gibi kapatmaya başaramayan ana coinler, 2022 yılına sert bir düşüş yaşayarak başladı. Kripto paralarda 2022 yılında yaşanacak olan gelişmeler yatırımcıları tedirgin ediyor.

2021 yılını 50 bin dolar seviyesinin altında kapatan Bitcoin, 6 Ocak Perşembe gününe yaklaşık olarak yüzde 9 oranında değer kaybederek başladı. Bu gelişmeden sonra lider coinin fiyatı 465 dolar seviyesine kadar çekildi.

Kripto para piyasasının en çok dikkat çeken coinlerinden biri olan Ethereum’da güne değer kaybı ile başladı. 6 Ocak Perşembe gününe yüzde 9’un üzerinde bir değer kaybı ile başlayan Ethereum’un fiyatı 3 bin 500 dolar seviyesinin altına geriledi.

FED Tutanaklarına Göre Faiz Oranları Ne Olacak?

Amerika Birleşik Devletleri’nde 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanaklarında neler yer aldığı açıklandı. Bu tutanaklara göre kripto para piyasasında 2022 yılında öngörülen gelişmeler aktarıldı.

Tutanaklara göre 2022 yılında piyasa katılımcılarının yaşayacaklarına dair şu ifadeler yer aldı: “Piyasa katılımcılarının ekonomi, enflasyon ve iş gücü piyasası için görünümler dikkate alındığında, federal fon faiz oranlarının piyasa katılımcılarının öncede öngördüklerinden daha yakın zamanda ya da daha hızlı bir şekilde arttırılması gerekebilir.”

ABD’nin En Büyük Bankasından Bitcoin Tahmini

Amerika Birleşik Devleti’nin en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs, 2022 yılı kripto para piyasası ile ilgili tahminlerini içeren bir rapor yayınladı. Rapora göre ana coinlerden biri olan Bitcoin’in 2022 yılı içerisinde 100 bin dolar seviyesine ulaşabileceği kaydedildi.

Exit mobile version