Bitcoin Yatırımcılarına Müjde! Mastercard Resmen Duyurdu!

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcısı bulunan en önemli kripto para birimlerinden olan bitcoin için önemli bir açıklama yapıldı. Mastercard tarafından yapılan açıklamaya göre bankaların Bitcoin ve diğer kripto paralarla birlikte yeni hizmetler sunabilmesi için Asya şirketleriyle bir araya geldiği öğrenildi. Mastercard ne zaman bitcoin’i kullanmaya başlayacak?

Mastercar’tan Bitcoin Hamlesi

Mastercard, Ekim ayının sonlarında anlaşmalı olduğu bankaların artık Bitcoin ve kripto paralar konusunda daha fazla esneklik gösterebilmesinin önünü açtığına dair bir açıklama yaptı. Ardından şirketler ile bankalar arasında imzalanan anlaşmaya öncülük ettiğini söyledi.

Bugün de şirket yaptığı bir açıklamada Asya bölgesinde bulunan üç farklı dijital varlık platformuyla ortaklık kurduğunu söyledi. Yapılan anlaşma sayesinde kullanıcılar, Mastercard tarafından sunulacak bir kart sayesinde, Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle alışveriş yapabilecekler.

MastercardHong Kong‘un kripto finans firması Amber GroupTayland‘ın kripto borsası Bitkub ve Avustralya’nın ticaret platformu Coinjar ile el ele verdiğini duyurdu. Bu ortaklık sayesinde, bölgede bulunan kullanıcılar ve işletmeler kripto para destekli kredi, banka ve ön ödemeli kartları kullanabilecek.

Herhangi bir bankaya ait Mastercard kart sahipleri, Bitcoin ve diğer varlıklarını alışveriş anında ülkelerinin para birimine çevirebilecek ve bu meblağı daha sonra Mastercard ödemelerini kabul eden herhangi bir satıcıda çevrimiçi veya çevrimdışı olarak harcayabilecek.

Exit mobile version