Gündem

Bitcoin’de Elon Musk Rüzgarı! FED Açıklaması İle Düşen Bitcoin, Musk İle Tekrar Yükselişte!

Geçtiğimiz hafta, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Jerome Powel’ın yaptığı açıklamalardan hemen sonra, kripto para devi Bitcoin’de sert düşüş meydana gelmişti. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma haberi kripto paralardaki bu düşüşe son verdi. Kripto paraların kullanılmasını desteklediğini her fırsatta dile getiren Elon Musk’ın, sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma haberlerinden hemen önce 38 bin 500 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, haberin yayılmasından sonra yükselişe geçti. Bugün itibarı ile 40 bin 500 dolar seviyesinden işlem gören lider kripto para birimi, günlük bazda yaklaşık yüzde 4 değer kazandı.

Düşüşler Son Buldu

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için sunduğu teklifin kabul edildiği açıklandıktan sonra, Bitcoin’de geçtiğimiz haftadan bu yana yaşanan düşüş trendi yerine yükselişe bıraktı.

Başta Bitcoin olmak üzere diğer alt coinlerde ve neredeyse tüm kripto para birimlerinde geçtiğimiz haftadan bu yana sert düşüşler yaşanıyordu. FED Başkanı Powell’ın mayıs ayında gerçekleşecek toplantıyı işaret ederek 50 baz puanlık faiz artışı sinyalleri vermişti. Kripto para piyasalarında oldukça sert düşüşlere neden olan bu açıklama, Bitcoin’in psikolojik sınır olarak kabul edilen 40 bin dolar seviyesinin altına düşmesiyle sonuçlanmıştı.

Bitcoin Psikolojik Sınırın Üstüne Çıktı

Bu sabah ise kripto para birimlerinde yükseliş hakimdi. Bitcoin, birim başına 40 bin 600 dolar seviyelerine kadar yükseldi ve günlük olarak yüzde 4 oranında değerlendi. Diğer kripto para birimleri de bu yükseliş trendinden etkilendi. Ethereum yüzde 5,5 artarak 3 bin dolar seviyesinden işlem gördü. Diğer kripto para birimleri ise; Binance Coin yüzde 3, Solana yüzde 4, Ripple yüzde 3,1, Terra yüzde 6,2 ve Cardano yüzde 3,5 oranında yükseliş gerçekleştirdi.

En Çok Dogecoin Yükseldi

En dikkat çeken yükseliş ise Dogecoin’de yaşandı. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma haberi yayılmadan önce 0,12 dolar seviyesinden işlem gören Dogecoin, yüzde 25 civarında artış gösterdi ve 0,16 dolar seviyesinden alıcı buldu. Dogecoin’deki bu artışın ana sebebi olarak, Twitter’ın yeni sahibinin bağış ve ödeme sistemlerinde bu kripto para birimini kullanma ihtimali olarak düşünülüyor.