Bitcoin ETF onayına rağmen bir günde yüzde 7 değer kaybetti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylamasına rağmen, Bitcoin fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı.

Bitcoin, 49 bin dolara yaklaştıktan sonra bugün yüzde 7’lik bir düşüşle 42 bin 400 dolara kadar geriledi. Ethereum da benzer şekilde yüzde 4’lük bir düşüşle 2 bin 500 dolara geriledi.

SEC Başkanı Gary Gensler, önceki gün yaptığı açıklamada, komisyonun Mart 2023’e kadar 20’den fazla spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadığını belirtti. Bununla birlikte, bu onayın ardından Bitcoin fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti.

Düşüşün nedeni ne?

Bitcoin fiyatındaki düşüşün nedenlerinden biri olarak, SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, Grayscale Bitcoin Trust’ın satışlarını gösterdi. Ancak, Grayscale direktörü Zach Pandl, bu iddiayı reddederek bir Bitcoin ürününü almak için başka bir Bitcoin ürününü satmanın fiyatı etkilemeyeceğini belirtti.

Diğer bir neden olarak ise Scaramucci, kasım ayında iflas eden FTX kripto para borsasının iflas kapsamında elindeki Bitcoin’leri satmasını gösterdi. Ancak Scaramucci, bu satış baskısının 6-8 gün içinde sona ereceğini öne sürdü.

 

Exit mobile version