EğitimGündem

Bitti derken, ilkokul ve lise öğrencilerinin okul tatili uzayacak mı? Bugün vatandaşlara duyuruldu!

20 Ocak tarihinde binlerce öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladılar. Öğrenciler ve velileri ilgilendiren flaş bir açıklama yapıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul’da kar beklendiği bildirildi. Konu hakkında paylaşımda bulunan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten “Okul tatili uzayacak gibi görünüyor…” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Türkiye’de hava durumuna ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıyor. Ökten son olarak İstanbul’da kar yağışı ile ilgili paylaşımda bulundu.

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Çok önemli bir husus. İstanbul’a geçen sene 24 Ocak’taki gibi bir kar fırtınası gelebilir. Yine bir vortex kar yağışı. Saatler içerisinde yüksek bir kar birikimi olabilir ve rüzgar hızı bu sefer 100 km’ye kadar çıkabilir. Okul tatili uzayacak gibi görünüyor…


Tatil uzayacak mı?

Öte yandan okul tatilinin uzayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle okulların 6 Şubat Pazartesi günü açılması bekleniyor. Binlerce öğrenci için yaz tatili ise 16 Haziran 2023 Cuma günü başlayacak.