Muğla Haberleri

Bodrum’da annesini öldüren 16 yaşındaki çocuğun ifadesi şok etti

Olay, Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. 16 yaşındaki D.D., annesi Figen Bezmez’i boğazından bıçaklayarak öldürdü.

İddiaya göre, D.D., kan bağışında bulunduktan sonra kan değerlerinde D vitamini eksikliğinin olduğunu öğrendi. Bu durumu annesine sorarak, kan bağışı yapmasını istediğini söyledi. Bezmez ise oğlunun kan bağışı yapmasını istemediğini söyleyerek, onu ikna etmeye çalıştı.

D.D., annesinin ikna çabalarını kabul etmedi ve evine gitti. Burada annesiyle çıkan tartışmanın ardından bıçakla saldırarak öldürdü.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Bezmez’in hayatını kaybettiğini belirledi. D.D. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Cinayet zanlısı D.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. D.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Öldürme nedeni şok etti

D.D.’nin dün kan bağışında bulunduktan sonra kan değerlerinde D vitamini eksikliğinin olduğunu öğrenince kan bağışı yapmasını istediği annesini sorumlu tutarak annesiyle telefon görüşmesi yaptı. D.D. görüşmesinde annesine, “D vitamini eksikliğim varmış kanımı aldılar, ben de geleceğim bıçakla bileğini keserek senin kanını alacağım” dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan D.D. adliyeye sevk edildi. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, D.D.’ye polis aracına kadar babasının eşlik ettiği ve oğluna moral vermeye çalıştığı görüldü.