Muğla Haberleri

Bodrum’da su sıkıntısı büyüyor! Su isale hattı patladı, tonlarca su boşa aktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, DSİ tarafından yapılan su isale hattı, üç haftadır susuzluk çeken ilçede bu kez şehir merkezindeki Umurca Mahallesi’nde patladı. Patlamanın etkisiyle yolda dev bir çukur açıldı ve akan tonlarca su 3 kilometre uzaklıktaki denize kadar ulaştı.

Mahalle halkı, aynı yerde defalarca patlama meydana geldiğini belirterek isyan etti. Turizmci Ayşe Pamil, “Durum bizi çok üzüyor. Hem susuz kalıyoruz, hem zaten su kıtlığında tonlarca su boşa akıyor. Bu su patlaklarının çözüme ulaşamamış olması bizi hem mağdur ediyor hem de üzüyor” dedi.

Pidecilik yapan Murat Sağlamer ise, “Biz artık bu hattın kaç defa patladığını saymaktan bıktık. Her defasında gariban işçiler geliyor. Tozu halının altına süpürüyor. Hattın üstü toprakla örtülüyor. Herhalde yine patlayacağını bildiklerinden orasının üstünü asfaltlamak gereği duymuyorlar” ifadelerini kullandı.

Barajlar nedeniyle 30 mahalle susuz kaldı

Mumcular ve Geyik barajlarının kapatılması nedeniyle üç haftadır 30 mahallesine su verilemeyen ilçede, yerel yönetim su tankerleri ile halka su dağıtıyor.