Boğaz’da korkutan anlar! Lodos yıkmaya devam ediyor!

Dün sabah saatlerinden bri lodos etkisini sürdürüyor. Ege ve Marmara Bölgesi’nde birçok insan sorun yaşarken yetkililer kuvvetli fırtınanın devam edeceğini duyurdu. Dün gece saatlerinde İstanbul’da meydana gelen kazada ise bir gemi halatının kopması sonucu kıyıya oturdu.

Şiddetli dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi gece geç saatlerde su alarak battı. Dün sabah saatlerinden beri etkili olan kuvvetli lodosun etkisiyle akşam saatlerinde Kumcular İskelesin’e bağlı gemilerden AYİS 1 isimli geminin halatı koptu.

İskeleye çarpıp battı

Sürüklenen gemi kıyıya otururken, diğer gemiler de şiddetli lodos nedeniyle batma tehlikesi yaşadı. Tedbir amaçlı Mehmetçik römorkörü olay yerinde getirildi. Gece saatlerinde ise şiddetli dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi su alarak battı.

Kayalara vurarak su aldı

Gemi sahiplerinin arkadaşı olduğunu söyleyen Kerim Kılıç şiddetli havanın birkaç gündür beklendiğini ve cumadan beri etkisini hissettiklerini belirtti. Kılıç verdiği röportajda “AYİS 1, AYİS 2 diye. AYİS 1 gemisi tabi halatlarını koparınca buraya bu şekilde yanladı ve kayalara vurup su aldı. Şu an battı. Sabah daha şiddetli bir hava daha var oda aşağı yukarı beş altı gibi diğer gemiye baştan hafif dokunuyor.” dedi.

Exit mobile version