Gündem

Borçlara Erteleme Gelecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı. Yangında mağdur olan vatandaşları ilgilendiren açıklamada yangında mağdur olan vatandaşların borçları ertelenecek. SGK, Bağkur, Ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçları ile kredi borçları ertelenecek.

Borçların Ertelenmesi Sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, “Zarar gören vatandaşlarımızın BAĞ-KUR’sak, Ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının ve kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yapılan hasar tespiti sonrasında mağdur olan vatandaşların kısmi ödemelerinin yarın başlayacağını ifade etti.

Mağdur Olan Vatandaşlara Destek Verilecek

Onedio’nun haberine göre; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 22 sera, 650 dekar muz serasının zarar gördüğünü söyledi. Bakan Pakdemirli, meydana gelen yangınlarda mağdur olan vatandaşlara destek vereceklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz. Ziraat Bankası cumartesi günü bu amaçla açık olacak” dedi. Yangın söndürme çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, Tarım Orman Bakanlığı 8.5, Aile Bakanlığı da 5 milyon ama bütçeyi arttırabileceklerini söylediler.  Toplamda 23.5 milyon para aktarılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kurumlardan yardımların gelmeye başladığını ve Tarım Orman Bakanlığı 8.5, Aile Bakanlığı da 5 milyon ama bütçeyi arttırabileceklerini  ifade etti.