Borçlu ailelerin imdadına Hazine ve Maliye Bakanlığı yetişti; borç morç kalmayacak! Destek paketi Bakan Nebati az önce açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca gerçekleştirilen çalışma doğrultusunda bir süre önce gündeme alınan borçlu vatandaşların borçlarının tasfiye edilmesi yönündeki düzenlemeye ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarıyla ortaya çıkan borçlu ailelere destek paketi kapsamında aranacak olan şartlar da belli oldu.

DAR GELİRLİ AİLELERE YENİ DESTEK PAKETİ AÇIKLANDI

Ailelerin yaşadığı icra ve haciz sorunlarına karşı bir çözüm üretmek için çalışmalarına devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getireceği düzenleme kapsamında varlık yönetim şirketlerine borcu olan vatandaşlarının borçlarının tavsiyesi için destek verileceği öğrenildi. Bu destek kapsamında elektrik, su, doğalgaz, telefon borcu gibi nedenler ile icralık olan vatandaşların borçlarının da silineceği öğrenilirken bu düzenleme sonrasında yaklaşık 9 milyon vatandaşın borcunun kalmayacağı öğrenildi.

DESTEK KAPSAMINDA 2 BİN TL’NİN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK

Yaklaşık 30 milyon borcu tasviye etmeye hazırlanan TBMM’nin düzenlemeyi 1 Eylül 2022 tarihinde görüşmeye başlayacağı öğrenildi. Öte yandan borcu 2 bin 500 TL’ye kadar olan icralık vatandaşların borçlarının devlet tarafından ödeneceği öğrenilirken; borcu 2 bin TL’ye kadar olan vatandaşların ise, şirketlerin vergi borcundan düşülerek yine otomatik olarak devlet tarafından ödeneceği açıklandı.

DESTEK PAKETİ KAPSAMINDA BAKAN NEBATİ AÇIKLAMA GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Bir süredir beklenen borç tasfiyesi desteği kapsamında geçtiğimiz günlerde bir açıklama gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin açıklamalarında; “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek” diyerek, borçlu vatandaşlara müjdeyi vermişti.

Exit mobile version