EkonomiGündem

Borcu Olanlara Duyuru Yapıldı! Son Ödeme Tarihi 30 Kasım

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanları ilgilendiriyor. Duyuru yapıldı! Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların Kasım ayının sonuna kadar süresi bulunuyor. Bu süreç içerisinde gelir testi yaptırıp borcunu ödemeyen vatandaşlar için borç yapılandırması hala devam ediyor. Gelir testine girmesi gerektiği halde girmeyen vatandaşlar ise borçlarını sildirebilir. Detaylar haberimizde…

Gelir Testine Girmeyen Vatandaşların Borçları Silinecek

7326 sayılı Kanunun tanıdığı süre sona erdi. Prim borcu yapılandırması için verilen süre doldu. Ancak genel sağlık sigortası prim borçları için hala ay sonuna kadar süre mevcut. Devam eden süreç içerisinde gelir testi yaptırıp borcunu ödemeyen vatandaşlar için borç yapılandırma hala devam ediyor. Borçlarını hala ödemeyen vatandaşlar bu süreçte borçlarının faizlerini sildirme ve taksitlendirme imkanı elde edecek. Gelir testine girmesi gerektiği halde girmeyen vatandaşlar ise borçlarını sildirebilir.

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları Otomatik Yapılandırıldı

Milliyet Gazetesi’nden Cem Kılıç’ın yazısına göre, Genel sağlık sigortası prim borcu bulunanların borçları SGK tarafından otomatik olarak yapılandırıldı. Bu kişiler E – Devlet üzerinden borçlarının ödeme günlerini takip edebilirler.

Gelir Testine Girmeyen Vatandaşlar İçin Son Gün 30 Kasım

Daha önce gelir testine girmeyen vatandaşlar, 30 Kasım 2021  tarihine kadar gelir testine girerek hane içi gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunu tespit ettirirlerse prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek. Bu kişiler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanır hale gelecekler.

Prim Borçlarının Faizleri Silinip, Taksitlendirilecek

Ancak 30 Kasım’a kadar başvuru yapanların borcu silinmezse yani gelir testi sonucuna göre prim ödemeleri gerektiği belirlenirse bu durumda da borçlarının faizleri silinecek ve taksitli ödeme imkanı elde edecekler. Gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlar, 9 Haziran 2021 tarihinden önce GSS tescili yapılmış olup, gelir testi yaptırmamış olanlar, gelir testi için 30 Kasım 2021 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurabilirler.