Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı’nın açılışını yaptı

HABER/ Didar DEMİRCİ- Bornova Belediyesi, istihdama katkı sunmak ve iş arayanlarla işverenleri buluşturmak adına düzenlediği İstihdam Fuarı’nın açılışını Bornova Büyükpark’ta gerçekleştirdi. İstihdam Fuarı’nın açılışına ilçedeki vatandaşların yanı sıra; meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı. Yüzlerce firmanın ihtiyaç duydukları binlerce boş pozisyona eleman almak için görüşmeler yapacağı İstihdam Fuarı, 12-15 Ekim 2023 tarihleri arasında açık olacak.

Ödüllü Altın Bilezik projesiyle 2019’dan bu yana 14 bin kişiyi işe yönlendiren Bornova Belediyesi, İstihdam Fuarı’yla çıraklık çağındaki gençlerden mavi yakalı işçilere, yeni mezunlardan ev kadınlarına geniş bir yelpazede yeni istihdam olanaklarının sunulmasına aracılık edecek.

FUAR 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI ARALAYACAK

İstihdam Fuarı’nın açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, belediye meclis üyeliği döneminde en çok zorlandıkları konunun belediyeye yapılan iş başvuruları olduğunun altını çizerek, “Daha önce belediye meclis üyeliği yaptığım dönemde de en çok zorlandığımız konu belediyeye gelen CV’lerdi. Bornova Belediyesi’nin istihdam kapasitesi 2 bin. Bize gelen CV sayısı 400 bin. Biz ise bugüne kadar 21 bin kişiyi işe yönlendirdik” dedi. Başkan İduğ, İstihdam Fuarı’yla birlikte 10 bine yakın kişiye iş kapısının aralanacağının altını çizerek, “Nitelik kazanmak isteyenler Bornova Belediyesi’nin Altın Bilezik Projesi’ne kayıt yaptırıyorlar ve 6 aylık eğitim aldıktan sonra yeni işlerine kavuşuyorlar. Sivil toplum örgütleri ve iş dünyasıyla iç içe çalışmaya devam edeceğiz” sözlerini kaydetti.

YENİ İSTİHDAM MODELİ EVDEN ÇIKAMAYANLARA

Açılışta hem İstihdam Fuarı’ndan hem de Altın Bilezik Projesi’nden bahseden Altın Bilezik Proje Koordinatörü Cem Dumlupınar, yeni istihdam projelerinin de yakında uygulamaya geçeceğinin müjdesini verdi. Dumlupınar, “Bugüne kadar 400 bin başvuru aldık, 86 toplu iş görüşmesi yaptık. İki Oda Bir İş Projesi’yle de engelli kadınlar, ev kadınları ve eski hükümlü kadınlara evlerinde üretim yaparak gelir elde etme imkanı sunuyoruz. TERBAY ile beraber açtığımız çıraklık okulunda 18 yaşını aşmamış ortaokul mezunu veya ortaokul terk olan kişileri davet ediyoruz” diye konuştu. Türkiye’de ilk kez aday eşleştirme özelliğine sahip bir web portalını da hayata geçireceklerinin altını çizen Dumlupınar, “Sitede iş arayanlarla firma temsilcileri online görüşme yapma imkanına da sahip olacak” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM GÜÇLENDİRİLMELİ

Bornova Belediyesi’nin İstihdam Fuarı’nın açılışına İzmir iş dünyasının önemli temsilcileri de katıldı. İESOB Başkanı Yalçın Ata, istihdamın ve iş dünyasının buluştuğu fuara katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “Başkanımız sayesinde Türkiye’ye örnek olacak müthiş bir organizasyona şahit oluyoruz. Bu tür etkinlikler önemli. Bu fuar gençlerimize iş kapısı açma konusunda önemli adımlara vesile olacak” dedi. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Öztaş, “Sanayiciler olarak meslek kazandıracak politikalara çok önem veriyoruz. Meslek liseleri bu noktada önemli yere sahip, meslek liseleri teşvik edilmeli” ifadelerini kullandı. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt fuarın iş arayanlara önemli bir fırsat sunacağını belirtirken, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Sibel Zorlu kadın istihdamına dikkat çekip, bu oranın yükselmesinde İzmir’in önce olması gerektiğine inandığını dile getirdi. EİB Başkanı Jak Eskinazi ise “İstihdam sağlayacak ortama ihtiyacımız var. Mesleki eğitimi güçlendirerek ihtiyaç duyulan iş gücü kaynağı oluşturulabilir” derken CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, işsizlik rakamlarının TÜİK’in açıkladığı oranların çok üstünde olduğunu belirterek, Bornova Belediyesi’nin projesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ise, “Mezuniyete yaklaşmış ama henüz diploma almamış öğrencilerimize iş bulma imkanını sağladınız” dedi.

Exit mobile version