Bornova’nın en gözde mekanına hafriyat gölgesi

Didar DEMİRCİ

İzmir Bornova’da 231 dönüm arazisiyle sadece ilçenin değil kentin en gözde parklarından biri olan Aşık Veysel Rekreasyon alanının yanındaki boş arazide yükselmeye başlayan  hafriyat tepeleri endişe yarattı. Rekreasyon alanı içinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçen yarı olimpik yüzme havuzunun hemen arkasına hafriyatın dökülmesi ise dikkat çekti. Bornova Belediyesi’nin alana ‘Moloz ve Çöp Dökmek Yasaktır’ tabelası ise işe yaramadı. Ancak vatandaşlar oluşan görüntüden duydukları rahatsızlığı dile getirmekten çekinmedi.

Kentin orta yerinde, her gün binlerce insanın uğrak noktası olan Aşık Veysel Rekreasyon Alanının hemen yanında adeta moloz dağlarına davetiye çıkarılıyor.

Tonu 13 TL ama hala atıyorlar

Haydar Madencilik Geri Dönüşüm Tesisleri sahibi Haydar Cesur, hafriyat atıklarının boş arazilere, kontrolsüz bir şekilde atılmasına ilişkin sorularımızı yanıtladı. Belediye encümenince hafriyat atıklarının depolanması ve bertaraf edilmesi için belirlenen ücretin ton başına 13 lira olduğunu aktaran Cesur, “Çok pahalı değil aslında. Biz neredeyse bedavadan hizmet veriyoruz. Ancak hala ormanlar dahil her yere bu atıkları atmaya devam ediyorlar” dedi.

Cesur, belediyelerin bu konuda daha sert yaptırımlar uygulaması gerektiğini ve denetimleri artırması gerektiğinin altını çizdi.

Aşık Veysel Rekreasyon alanında neler var?

Kentin en gözde sosyal donatı alanlarından biri olan Aşık Veysel Rekreasyon alanı içerisinde; 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet ve 200 kişilik kafeterya bulunuyor. Bunların yanı sıra; 3 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve açık hava spor aletleri alanı parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri mevcut.

Exit mobile version