Boş kontenjanlar ve taban puanları açıklandı! LGS 2.tercihler ne zaman alınacak?

Bu sene LGS sınavına giren binlerce öğrenci tercih işlemlerini gerçekleştirdi. LGS tercihlerinde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler boş kontenjanları ve taban puanlarını merak ediyordu. Yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları e-okul.meb.gov.tr üzerinden açıklandı. Peki, LGS 2. Tercihler ne zaman alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) liselerin boş kontenjanları ve taban puanları e-okul.meb.gov.tr üzerinden açıkladı. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler ise ikinci tercihleri ne zaman yapacaklarını merak ediyorlar.

MEB tarihleri açıkladı

MEB takvimine göre, 26-30 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos’ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos’ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos’ta açıklanacak.Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021’de tamamlanmış olacak.

2021 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları, 26 Temmuz 2021 tarihli ilk yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri için Tıklayınız

2021 Yerel Yerleştirme 26 Temmuz 2021 tarihli ilk yerleştirme sonuçlarına göre, tercihe yerleşen en son öğrencinin yerleştirilme taban bilgileri ve tercih boş kontenjanları için Tıklayınız

Exit mobile version