Boşuna ödemeyin: Başvuran vatandaş yıllarca ödediği bu parayı geri alabiliyor!

Birçok vatandaş hakları hakkında yeterli bilgiye sahip değiller. Bu nedenle muaf olduğu halde ödeme yapan birçok kişi bulunuyor. 2022 yılında emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapanlar, 5 yıllık paralarını iade alabilirler.

2022 yılı emlak vergisi birinci taksit ödemeleri 11 gün sonra sona eriyor. Evi olan vatandaşlar tarafından ödenen vergi ile ilgili birçok kişi yeterli bilgiye sahip değil. Oysaki emlak vergisini herkesin ödemesi gerekmiyor. Bazı vatandaşlar ödemelerden muaf sayılıyor.

2022 yılında emlak vergisinden kimler muaf?

Bu sene bir mülkü olan ancak mülkü dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler emlak vergisi ödemek zorunda değil. Emlak vergisi ödemek istemeyenlerin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olması gerekiyor.

Ödeme yapanlar parasını nasıl geri alabilirler?

Muaf olduğu halde vergi ödemesini yapan vatandaşlar 5 yıllık ödemelerini geri alabilirler. ödemeleri geri almak için emlak birimine başvurular gerçekleştirebilirsiniz.

Arabası olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Tek evi olduğu ve başka geliri olmadığı için emlak vergisinden muaf tutulanlar, arabası olduğu için vergi ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Araba sahibi olmak emlak vergisinden muaf tutulmayı engellemiyor.

Exit mobile version