BOTAŞ’tan dolandırıcılık uyarısı: Hisselerinin satışa çıkarıldığı haberlerini yalanladı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla dolaşıma sokulan, BOTAŞ hisselerinin satışa çıkarıldığı yönündeki haberleri yalanladı. Şirket, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve dolandırıcılık girişimlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden üst düzey bürokrat ve yöneticilerin ses ve görüntülerinin kullanılarak, şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığına dair sahte haberlerin gerçek dışı olduğu vurgulandı. Açıklamada, bu dolandırıcılık girişimlerine itibar edilmemesi gerektiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde, internet siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve diğer üst düzey bürokratların ses ve görüntülerinin kullanıldığı, BOTAŞ adı, logosu ve görselleri ile ‘yatırım fırsatı’ adı altında hisselerin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılmaktadır. Yapay zeka kullanılarak oluşturulan ve resmi kurumların web sitelerinin kopyası olarak sunulan bu içerikler, tamamen gerçek dışıdır.

BOTAŞ, yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. ‘http://botas.gov.tr‘ resmi web adresine sahip olan şirketimizin herhangi bir hisse satışı veya doğrudan vatandaşların katılabileceği bir yatırım planı söz konusu değildir. Söz konusu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli yasal işlemler ivedilikle başlatılmış olup, vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemesi önemle vurgulanmaktadır.”

 

 

Exit mobile version