Sağlık

Brezilya Çin aşısını yan etkileri nedeniyle almaktan vazgeçti!

Tüm dünya corona virüsü ile mücadelesine devam ediyor. Bu kapsamda aşılamalar başladı. Türkiye Aralık ayında uygulamaya başlamak üzere 50 milyon doz Çin‘in Sinovac aşısı sipariş etti. Brezilya ise yan etkilerini gerekçe göstererek Çin aşısını almaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Türkiye’de 11 Aralık tarihinde vatandaşlar Çin aşısı ile aşılanmaya başlanacak. Aşılama için açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık ayında ise en az 10 milyon aşının temin edileceğini, Ocak ayında 20 milyon, Şubat ayında 10 milyon doz aşı geleceğini söylemişti. Brazilya ise Çin aşısını yan etkileri nedeniyle almaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Reuters’ta yer alan habere göre; 9 Kasım günü aşı olan bir deneğin intiharı sonrası, Brezilya Sağlık İdaresi Çin aşısını almaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Çin aşısını sipariş eden ülkeler:

Türkiye
Endonezya: 128 milyon doz
Brezilya: 46 milyon doz
Şili: 60 milyon doz
Bangladeş: 100 bin doz

Kimlere corona virüsü aşısı yapılacak? Corona virüsü aşı sıralaması nedir?

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın başkanlığında “aşı” gündemiyle toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı ardından yapılacak olan yazılı açıklama ile “Kimlere corona virüsü aşısı yapılacak?”, “ Corona virüsü aşı sıralaması nedir?” sorularına cevap verilmesi bekleniyor.

Aşı müjdelerinden sonra Türkiye’de corona virüsü aşılarının kimlere ve hangi sıralama ile yapılacağı merak konusu oldu. Bugün bu kapsamda toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. 4 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Rusya’nın geliştirdiği corona virüsü aşısının fiyatı belli oldu!

Farklı ülkelerden aşı müjdeleri gelirken, aynı zamanda ülkelerin geliştirdikleri corona virüsü aşılarının fiyatları da belli olmaya başlandı. Peki, corona virüsüne karşı yüzde 92 etkinlik gösteren Rus aşısının fiyatı ne kadar olacak? İşte cevabı

Dünya genelinde corona virüsü yüzünden milyonlarca insan enfekte oldu. Virüs yüzünden bir milyondan fazla insan ise hayatını kaybetti. Virüsün ortaya çıktığı ilk zamanlardan bu yana aşı çalışmaları yapan şirketlerden ise Kasım ayında güzel haberler geldi. Farklı ülkelerden şirketler virüse karşı etkili aşılarını duyurdular. Son olarak ise Rusya’da Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik-V koronavirüs aşısının fiyatları öğrenildi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Bill Gates corona virüsü aşısı açıklaması yaptı!

Tüm dünyanın corona virüsüne karşı mücadelesi devam ediyor. Corona virüsü nedeniyle şimdiye kadar milyonlarca insan enfekte oldu. Aşı açıklamaları ile sevinen insanlara bir güzel haber de Bill Gates’ten verildi. Basına aşı açıklamalarında bulunan Bill Gates, “Neredeyse tüm’ Covid-19 aşılarının işe yarayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Corona virüsünü salgını hakkında önceden tahminde bulunan Bill Gates bu sefer de aşı açıklamaları ile gündemde, Microsoft’un kurucusu Bill Gates basına yaptığı açıklamalarda, neredeyse tüm corona virüsü aşılarının işe yarayacağını söyledi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Bakanı Koca corona virüsü aşısının fiyatını açıkladı!

Corona virüsü salgınında aşı açıklamaları peş peşe yapıldı. Türkiye’de ise vatandaşlar aşıların kaç paraya vatandaşa yapılacağını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüsü aşısının fiyatını açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi alan corona virüsü pandemisine karşı aşı müjdeleri verilmeye başlandı. Türkiye’de ise vatandaşlar aşıları kaç paraya yaptırabileceklerini merak ediyorlar. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca konuyla ilgili olarak Hürriyet’ten Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na açıklamada bulundu. Müftüoğlu tarafından yapılan açıklamada, aşının ücretsiz olarak herkese yapılabileceği söylendi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.