British Museum’dan çalınan bazı eserler bulundu

British Museum Başkanı George Osborne, müzeden çalınan yaklaşık 2 bin eserden bazılarının kurtarıldığı bilgisini doğruladı.

BBC’nin haberine göre, George Obsorne, yaşanan olaylardan dolayı müzenin itibarının zedelendiğini ancak düzeltebilecekleri bir durum olduğu bilgisini paylaştı. BBC’ye açıklamalarda bulunan George Obsorne; hırsızlık endişelerin ilk olarak başladığı 2021 döneminden sonra sorunun çözülmesi için daha fazlası yapılabilirdi açıklamasında bulundu.

Haberde yer alan detaya göre, müzenin hırsızlık olaylarına karıştığı iddia edilen bir personelinin işine son verildi. Birleşik Krallık’ın en prestijli müzelerinden biri olan British Museum bazı eserleri için kayıp, çalıntı ve hasarlı bildirimi yaptığından beri ciddi baskı görüyor.

British Museum hakkında bilinmesi gerekenler

Dünyanın en kapsamlı ve kalıcı koleksiyonlarından birine sahip olan müze, İngiltere’nin Londra şehrinde bulunuyor. Müzede, insanlık tarihi, kültür ve sanat eserleri bulunuyor. Dünyanın pek çok yerinden, değerli çok sayıda eserin sergilendiği müze her yıl ziyaretçi akınına uğruyor.

British Museum 1753’te kuruldu. Eskiçağ yapıtları bölümü, sikkeler ve madalyalar bölümü, baskılar ve çizimler bölümü ve insanlık müzesi adı altında sergilenen etnografi bölümü olmak üzere toplam 4 ana bölümden oluşan müzede dikkat çeken önemli eserler bulunuyor.

Bu eserlerden başlıca olanları; Halikarnas Mozolesi Kalıntıları (Bodrum, Muğla), Taharqa Sfenksi (Sudan), Tufan Tableti (Irak), 2’nci Ramses Heykeli (Mısır), Henutmehyt Tabutları (Mısır), Tara Heykeli (Sri Lanka).

Kaynak: BBC

Exit mobile version