Benzeri bir durum daha önce de Van ilinde karşımıza çıkmıştı. Cebindeki 5 liranın basım hatasını fark eden vatandaş bu parayı 50.000 TL’den satışa çıkarmıştı. Benzeri bir durum ise şimdi 200 lira da fark edildi. Paradaki basım hatasını fark eden vatandaş 200 TL’yi 300 bin liradan satışa çıkardı.
Çoğumuz gündelik hayatta paraların üzerindeki rakamlar dışında önünde ve arkasında yer alan sembollere, yazılara veya hatalara dikkat etmeden kullanıp geçiyoruz.
Çok sık karşılaşılan bir durum olmasa da bazı paralarda basım hatası söz konusu olabiliyor. Son dönemde basım hatası olan paralar vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Koleksiyoncuların özel İlgi gösterdiği bu paralar, kimi zaman 20, kimi zamanı 50, kimi zaman ise 300 bin liradan satışa sunuluyor.
Aldığımız son habere göre, Kocaeli’nde yaşayan bir vatandaş cebindeki 200 TL’yi sahte olduğunu zannedip bankaya giderek incelenmesini istedi. Banka görevlileri ise bu paranın sahte olmadığını, basım hatası olduğunu ve koleksiyoncuların ilgileneceği bir türde olduğunu belirttiler.
200 TL’nin diğer banknotlardan farklı olarak Atatürk siluetinin üzerinde 200 yazdığı görüldü. Paranın sahibi olan Kerim Canbaz, birçok teklif aldığını fakat henüz bir rakam belirlemediğini ifade etti.