Bu 3 şehir ve o bölgelerde yaşayanlar dikkat! 65 yaş ve üstüne o saatler arasında dışarı çıkma uyarısı

Ülkemizin batı kesimleri, parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya. Bu durum, bölgedeki hava şartlarının değişkenlik gösterdiğini işaret ediyor.

Yağışlı Alanlar:

Kırklareli çevreleri, Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batı kıyıları, sağanak yağışların etkisi altında. Bu bölgelerde yağışlı bir hava beklentisi hakim. 65 yaş ve üstü vatandaşların sağanak yağışlı saatlerde sokağa çıkmaması gerektiği de belirtildi.

Az Bulutlu ve Açık Diğer Bölgeler:

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir atmosfer öngörülüyor. Bu alanlarda hava durumu daha sakin ve güneşli geçecek.

Pus ve Sis Uyarısı:

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. Sürücülerin dikkatli olmaları önem taşıyor.

Sıcaklık Değişiklikleri:

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmiyor. Genel olarak ülkemizde sıcaklık değerleri mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar Durumu:

Rüzgar genellikle güneyli, Güneydoğu bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) etkili olacak.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı:

Özellikle Marmara’nın batısında devam eden kuvvetli rüzgarın, Çanakkale, Edirne’nin güneyi ve İstanbul’un kuzey ilçelerinde kısa süreli fırtına şeklinde (40-60, hamlesi 75 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durum, ulaşımda aksamalara ve olumsuz hava koşullarına neden olabileceğinden tedbirli olunmalı.

Özel Uyarılar ve Tedbirler:

Kuvvetli rüzgarın etkili olduğu bölgelerde, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve enerji kaynaklı risklere karşı dikkatli olunması önemli. Özellikle soba ve doğalgaz kullanımında güvenlik tedbirleri alınmalı.

Exit mobile version