Bu 6 şehirde 6,9 veya 7,2 şiddetinde deprem bekleniyor! Her an deprem olabilir: Uzman isim açıkladı

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu çok önemli açıklamalarad bulunarak beklenen deprem hakkında flaş değerlendirmelerde bulundu.

SON YÜZYILDA KIRILDI 

Gökçeoğlu açıklamalarında Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Karlıova’dan Saros Körfezi’ne kadar uzanan kısmı birçok segmentten oluştuğunu paylaşarak bu segmentlerin neredeyse tamamı son yüzyılda kırıldığını aktardı.

Tüm bunlarla beraber kırılmayan segmentlerin neredeyse tamamı son yüzyılda kırıldığını ve kırılmayan iki segmentten biri Marmara Denizi’nde, diğeri ise Bingöl- Erzincan arasındaki Yedisu segmenti olduğunu belirten Gökçeoğlu 1999 Gölcük Depremi’nden sonra Gölcük depremi gerçekleşti ve o segment de kırıldığını ifade etti.

DEPREM  BEKLENEN İLLER 

Gökçeoğlu bu konu hakkındaki açıklamalarının devamında depremin sadece İstanbul değil, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bandırma ve Tekirdağ’ı da etkileyeceğini ve bu 6 şehrin risk altında olduğunu belirtti ve yeni binaların çoğunun iyi mühendislik hizmeti alsa da eski ve plansız yapılarda hasarın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Ayrıca açıklamalarında yetkililere ve vatandaşlara depreme hazırlıklı olunması çağrısında bulunan Gökçeoğlu deprem ve tsunami riskine karşı yetkililerin uyarılarını takip etmek ve gerekli önlemleri almanın hayati önem taşıdığını aktardı.

Exit mobile version