Bu araba 750 TL’ye satışa çıktı: Yanlış okumadınız 750 TL!

2022 Yılında sıfır ve ikinci el arabalardaki yüksek fiyatlar vatandaşlar tarafından tartışma konusu oluyor. Bu araba ise yalnızca 750 TL’ye satışa çıktı. Arabayı satın almak isteyenlerin araç satın almak için teklif vermesi gerekiyor.

Ticaret Bakanlığı ikinci el araba satışı yapıyor. Birçok araç binlerce liraya satılırken, bazı hurda araçlar ise çok ucuza satışa çıkarılıyor. Son olarak Lada Vaz aracın 750 TL’den satışa çıkarıldığı görüldü. Aracı satın almak için ise teklif vermek gerekiyor.

Açıklama ve Özel Şartlar


ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇ İHALESİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINCA YAYIMLANAN 27448 SAYILI ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK GEREĞİ GEÇİCİ DEPOLAMA ALANI YA DA İŞLEME TESİSİ İLE İLGİLİ LİSANS BELGESİNE SAHİP OLAN FİRMALAR KATILABİLECEK OLUP, TARAFINA SATIŞI YAPILMIŞ OLAN FİRMADAN ARACIN TESLİMİ AŞAMASINDA ANILAN ÇEVRE LİSANSINA SAHİP OLDUĞUNU BELİRTİR BELGEYİ iŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE İBRAZ ETMESİ GEREKMEKTEDİR. İHALE KAZANANI OLARAK BELGENİN İBRAZ EDİLMEMESİ/ EDİLEMEMESİ DURUMUNDA İHALE İÇİN YATIRILAN TEMİNAT BEDELİ HAZİNEYE İRAT KAYDEDİLECEKTİR.

İhaleye kendi adına kayıtlı Lisans Belgesi olan gerçek veya tüzel kişiler katılabilir. Kooperatif üyeleri, kendi adına kayıtlı lisans belgesi yoksa kooperatife ait Lisans Belgesi ile ihaleye katılamaz.

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇ OLDUĞUNDAN TRAFİK ŞAHADETNAMESİ DÜZENLENMEYECEK OLUP, ARAÇ TESCİL EDİLMEYECEKTİR.
İhalede satış bedeline ek olarak %1,517 (binde 15,17) oranında damga vergisi tahsil edilmektedir. Damga vergisinin KDV ve ÖTV’si de ayrıca tahsil edilir.

GÜMRÜK MEVZUATINA GÖRE TASFİYESİ ÖNGÖRÜLEN EŞYANIN ELEKTRONİK İHALE YOLUYLA SATIŞINA ESAS ŞARTNAME/SÖZLEŞMENİN EŞYANIN GÖRÜLMESİ BAŞLIKLI 8’İNCİ MADDESİNİN 3’NCÜ BENDİ “ Eşya mevcut durumu ile satışa sunulmaktadır. Sistemde yer alan eşyaya ait bilgiler bilgi niteliğindedir. Sistemde teklif veren istekliler e-ihalesi yapılan eşyayı mevcut haliyle görmüş, incelemiş ve e-ihaleye sunulduğu haliyle kabul etmiş sayılır. Bu konuda yapılan itirazlar idarece reddedilir.” HÜKMÜNE AMİRDİR.

TESCİLİ İÇİN ALINMASI GEREKEN HER TÜRLÜ İZNİN VEYA BELGENİN ALINMASI, KAYIT, TESCİL İŞLEMLERİ ALICI TARAFINDAN YERİNE GETİRİLİR. BUNLARA İLİŞKİN HER TÜRLÜ MALİ YÜK VE YÜKÜMLÜLÜK ALICI TARAFINDAN KARŞILANIR.

Exit mobile version