Bu arabalar İzmirlilerin kullanımına sunulacak: Belediye resmen duyurdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazışı açıklama ile resmen duyurdu. Yapılan açıklama ile bu araçların İzmirlilerin kullanıma sunulacağı bildirildi. Açıklamada, “Araçların 15’i ise MOOV Araç Paylaşım Uygulaması aracılığıyla İzmirlilerin kullanımına sunulacak.” İfadeleri kullanıldı.

İzmir’de belediye 50 elektrikli aracı daha filosuna kattı. Böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli araç sayısı 124’e yükseldi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, söz konusu araçların 15’i ise MOOV Araç Paylaşım Uygulaması aracılığıyla İzmirlilerin kullanımına sunulduğu bildirildi. 35 Araç ise belediye hizmetinde kullanılacak.

CO2 emisyon değeri 0 olan 80 KW elektrikli motora sahip araçlar 1 saatlik şarjla 120 kilometre, tam şarjla 395 kilometre yol yapabiliyor. Araçlar şehir içinde veya yavaş akan trafikte güç tasarrufu sağlıyor.

Dünyadaki ilk uygulamalardan biri

Alınan araçlar ile ilgili açıklama yapan İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “Belediyemizin İZELMAN bünyesindeki elektrikli araç filosu 124 taşıttan oluşuyor. Bunların 96’sı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri ve şirketleri tarafından kullanılıyor” dedi. Burak Alp Ersen İzmirlilerin kullanımına sunulan elektrikli araçları da hatırlatarak, “Bu uygulamamız bir belediye şirketinin özel otomobil paylaşım sistemine kendi elektrikli araçlarını dahil ettiği dünyadaki ilk uygulamalardan biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yönüyle Türkiye’ye ilham veriyor” dedi.

Exit mobile version