Bu ay hesaplara 4 bin 337 TL para yatırılacak: TC kimlik numarasıyla kontrol edin!

Devlet tarafından vatandaşlara karşılıksız verilen ödemeler merak ediliyor. Devlet, evinde yaşlı, engelli, yardıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara yardım yapıyor. İhtiyaç sahiplerine verilen bu evde bakım maaşı ödemeleri her ay belirli tarihlerde hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor.

Mart ayı evde bakım maaşlarının ne zaman yatacağı hak sahiplerinin gündeminden düşmüyor. Evde bakım maaşı alan alan dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabında 4 bin 337 TL para veriyor. Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı ise e-Devlet üzerinden ya da SMS ile sorgulanabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı yeni yılla birlikte zamlandı. 2023 yılında hak sahiplerine ödenecek yeni evde bakım maaşı 4 bin 337 TL oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI NEREDEN SORGULANIR?

Evde bakım yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını iki şekilde sorgulayabilir. İlk olarak vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “ “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirler. Karşınıza gelen ekranda maaş ödemeleriyle ilgili detaylar gözükür.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Diğer bir seçenek ise telefon üzerinden sorgulama işlemi yapmaktır. Evde bakım parasını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Exit mobile version