Gündem

Bu belirtiler varsa dikkat: Aşılı kişi Omicron varyantı nedeniyle öldü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele devam ediyor. Ortaya çıkan Omicron varyantı hızla yayılırken, vaka sayıları alarm vermeye başladı. Omicron ile ilgili kötü haber geldi. Brezilya’da 3 doz aşı olmuş ancak kronik rahatsızlığı bulunan bir kişi Omicron varyantı nedeniyle hayatını kaybetti. Peki, Omicron belirtileri neler? Hayatını kaybeden hastada nasıl belirti gösterdi?

Türkiye’de de görülen Omicron varyantı endişesi sürüyor. Dünya genelinde vaka sayıları alarm vermeye başladı. Kötü haber Brezilya’dan geldi. Ülkede, Omicron varyantı nedeniyle 68 yaşında kronik rahatsızlığı olan bir kişi hayatını kaybetti. Hastada öksürük ve solunum yetmezliği gibi belirtiler görüldüğü aktarıldı. Aşı takvimini tamamlamış kişinin kronik akciğer ve yüksek tansiyon hastalığı bulunduğu bildirildi.

BREZİLYA’DA OMİCRON NEDENİYLE İLK ÖLÜM

Brezilya’nın resmi haber ajansı Agencia Brasil’de yer alan habere göre, ülkenin Goias eyaletine bağlı Aparecida de Goiania kentinde Omicron varyantına yakalanan 68 yaşındaki kronik hastalıkları bulunan kişi virüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

Hastanın 20 Aralık’ta öksürük ve solunum yetmezliği gibi belirtiler gösterdiği, 6 gün sonra yoğun bakıma alındığı ve 27 Aralık’ta hayatını kaybettiği duyuruldu.

KRONİK RAHATSIZLIĞI VARDI

Böylece, Latin Amerika bölgesinde Omicron varyantı kaynaklı ilk ölümün Brezilya’da görüldüğü, Kovid-19’a karşı 3 doz aşı uygulanan hastada, kronik akciğer ve yüksek tansiyon hastalığı bulunduğu belirtildi.