Gündem

Bu bölgelerde yaşayanlara duyuru: Tarih verildi! Perşembe gününden sonra…

Hava durumu açıklaması geldi. Bazı bölgelere kritik bir uyarı yapıldı. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bölge bölge açıklama yaparak, vatandaşları uyardı. Prof. Şen, toz taşınımı olacağını bildirdi. Öte yandan yağmurun da çamurlu yağabileceği açıklandı.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz’e sağanak yağış uyarısı yapıldı. Hava durumu ile ilgili son dakika gelen bilgileri Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen paylaştı. Prof. Şen, ”Güneydoğu Anadolu ve Marmara’da toz taşınımı var.’ dedi.

PROF. DR. ORHAN ŞEN’DEN HAVA DURUMU AÇIKLAMASI;

“Bugün Cumartesi Marmara, Ege, Batı Akdeniz, akşam saatlerinde ise Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı sağanak yağmurlu olacak. Rüzgar, Kıyı Ege de güney doğudan zaman zaman fırtına hızında olacak. Güneydoğu Anadolu ve Marmara’da toz taşınımı var. Yağmur çamurlu olabilir. Sıcaklıklar değişmiyor.

PERŞEMBE GÜNÜNDEN SONRA SOĞUK GELİYOR

Bu hafta yurtta yağmur görülecek. Salı günü batıda yağmur daha kuvvetli olacak. Perşembeden sonra kuzeyden gelecek soğuk hava; Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yapabilir.

Bugün ve Pazar günü İstanbul sağanak yağışlı 14 derece, İzmir sağanak yağışlı 18 derece, Ankara öğleden sonra sağanak yağışlı 17 derece, Antalya ise sağanak yağışlı 20 derece olacak.

Sis İç Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’da bu gece de devam edecek.”