Bu bölgelerde yaşayanları ilgilendiriyor: Ziraat Bankası aracılığı ile karşılıksız 100 bin TL ödeme yapılacak!

Kırsal alanda tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokullarından veya üniversitelerin bu bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak için destek ödemesi yapılmasına karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 2022-2024 yıllarında kırsal alanda yaşayan/yaşamayı tahatüüt eden ve meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerden mezun olanların mahallinde uygulayacağı projeler için Ziraat Bankası aracılığı ile karşılıksız 100 bin TL ödeme yapılacağı ifade edildi.

2 Haziran tarihli Resmi Gazete’de “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Karar”ın detayları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre, 2022-2024 yıllarında kırsal alanda yaşayan/yaşamayı tahatüüt eden ve meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerden mezun olanların mahallinde uygulayacağı projelere 100 bin TL destek ödemesi yapılacağı bildirildi.

Desteklenecek proje konuları:

Hayvansal üretime yönelik projeler
Bitkisel üretime yönelik projeler
Su ürünleri üretimine yönelik projeler
Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler
Bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler.

Desteklemeden yararlanamayacak olanlar

Üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olmayan kişiler destekten faydalanamaz.

 

Hibe destek ödemesini bir kez alanlar ikinci kez destekten faydalanamaz
Aynı proje konusunda Bakanlığı diğer hibe programlarından yararlanan kişiler, bu Karar ile düzenlenen desteklemeden yararlanamaz.

Exit mobile version