Editörün SeçtikleriGündem

Bu gece çok kuvvetli olacak! Bu 16 şehirde yaşayanlar acil önlem alsın: Ege dahil o bölgelere alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son dakika uyarısıyla birlikte, 16 kent için sarı alarm verildiği açıklanırken özellikle İstanbul dahil birçok kentte saatler sonra soğuk ve sağanak hava etkisini göstereceği ifade edildi. Ayrıa bu uyarının  vatandaşların dikkatini çekiyor ve önlem almaları gerektiğini vurguladığı aktardıldı.

Batı Kesimlerde Bulutlu, Marmara ve Ege’de Sağanak Yağışlar Olacak

Meteoroloji tahminlerine göre, yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu olacağı, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği ifade edilerek diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava geçmesi tahmin edildiği ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesinin devam ettiği vurgulandı.

Sarı Alarm Verilen Kentler

Sarı alarmın verildiği 16 kent arasında Amasya, Çorum, Edirne, Giresun, Kayseri, Kırklareli, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray bulunduğu belirtilerek bu kentlerde vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerektiği paylaşıldı.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Beklentisi

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz’in İç Kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtilirken bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçması ve soba doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere neden olabileceği üzerinde durulduğu ve fırtınanın akşam saatlerinde kesilmesi beklendiği vurgulandı.

Sel, Su Baskını ve Yıldırım Tehlikesi

Bu gece saatlerinden itibaren Trakya’da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın iç kesimlerinde sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi etkenler de göz önünde bulundurulmalıdır.