Gündem

Bu gece itibari ile başlayacak! Acil önlem alın: Çok kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son değerlendirmelerine göre ülkemizin çeşitli bölgelerinde yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul dahil birçok ilde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, toz taşınımı nedeniyle maske kullanımı da önemle vurgulandı.

Meteoroloji raporuna göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Marmara, İç Ege, Batı ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yağışların yoğun olacağı tahmin ediliyor. Bu yağışların genellikle sağanak şeklinde olacağı belirtilirken, yer yer gök gürültülü sağanaklar da bekleniyor.

Marmara ve Ege Bölgeleri Uyarıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı beklendiğini açıkladı. Bu durumun yaşanabilecek olumsuz etkilerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarında yarın iç ve batı kesimlerde hissedilir miktarda artış bekleniyor. Ancak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu ve Tehlike Uyarısı

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif esmesi beklenirken, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Güney Ege’de kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) olabileceği uyarısında bulunuldu. Bu durumun yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması önemle vurgulandı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısı yapıldı.