EkonomiGündemKamu

Bu geceden itibaren geçerli olacak: Benzine büyük zam geldi!

Alınan son dakika bilgisine göre benzine zam geldiği bildirildi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu gece yarısından itibaren benzine zam geldiğini duyurdu. Döviz kurlarındaki hareketlilik sonrası zamlar akaryakıt fiyatlarına hızla yansıdı. Bu gece yarısından itibaren benzine 68 kuruş zam gelirken İzmir, İstanbul ve Ankara’da ise benzinin litre fiyatı belli oldu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre satış fiyatına 68 kuruş zam yapıldığını duyuruldu. Peki İzmir, İstanbul ve Ankara’da benzinin litre fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar

İZMİR, İSTANBUL VE ANKARA’DA FİYATLAR BELLİ OLDU

EPGİS alınan bilgiye göre, Ankara’da ortalama 11,69 liradan satılan benzinin litre fiyatı 12,37 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 11,63 liradan 12,31 liraya, İzmir’de 11,71 liradan 12,39 liraya çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.