Gündem

Bu gıda ürününü vatandaş alabilsin diye belediye indirim yaptı: İndirim 1 ay uygulanacak!

Vatandaşların uygun fiyattan satın alabilmesi için belediye harekete geçirildi. Yapılan açıklamada 1 ay boyunca indirim uygulanacağı bildirildi. Zamlı hâliyle ortalama 80 TL’den satılması gereken 5 litrelik pastörize sütün satış fiyatı 65,50 TL’ye düşürüldü.

Çiğ süt fiyatlarına yüzde 13,3 zam yapmasının ardından belediye flaş bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamaya göre, Halk Ekmek Fabrikası’nın 13 satış noktasında pastörize süt 1 ay süreyle indirimli satılacak. Zamlı hâliyle ortalama 80 TL’den satılması gereken 5 litrelik pastörize sütün satış fiyatı 65,50 TL’ye düşürüldü.


Konuyla ilgili olarak Halk Ekmek Fabrikası’nda görevli Veteriner Hekim Mutlu Ergün açıklamada bulundu.

Ergün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ulusal Süt Konseyi çiğ süte yüzde 13,3’lük zam yaptı. Ekip arkadaşlarımız, Halk Ekmek yönetimimiz ve kooperatiflerimizle yapılan görüşmeler sonucunda yerel süt üreticileri desteklenerek, kooperatiflerimiz ve yönetimimizin fedakârlığı sonucu piyasada 80 TL’den satılan 5 litre pastörize süt, Başkent Market noktalarımızda 65,50 TL’den satışa sunuldu. Bu uygulamadaki amacımız dişi kesimini engellemek ve tüketiciye kaliteli, güvenilir ve sağlıklı sütü uygun fiyata ulaştırmak”