Bu haftaya dikkat! Kara kış henüz bitmedi: Bu bölgeye hakim olacak!

Kar yağışı ve soğuk hava dalgası, geçtiğimiz hafta yurdun genelini etkisi altına alırken Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den bir uyarı daha geldi. Uzmana göre soğuk hava dalgası, Türkiye’ye geri dönecek.

Geride bıraktığımız haftayı kar yağışıyla geçiren İstanbul, kara kıştan bu hafta da kurtulamayacak. Soğuk ve yağışlı havanın tam bitti derken geri döneceği açıklandı. Perşembe gününden bu yana kar yağışının etkisinde olan İstanbul için yeni bir uyarı geldi. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’ye yeni bir soğuk hava dalgasının geldiğini ve İstanbul’da kar ihtimalinin olduğunu açıkladı.

Mart ayında yağan yoğun kar kenti henüz yeni terk etmişken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den yeni soğuk hava dalgası uyarısı geldi.

Prof. Dr. Şen sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda:

“Türkiye’ye yeni bir soğuk hava geliyor. Perşembe akşamı Marmara’ya yağmur yağacak, Anadolu’ya kar… Cuma, cumartesi Marmara (İstanbul dahil) karla karışık yağmur ve kar ihtimali var” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün orta ve uzun vadeli hava durumu raporunda da perşembe günü Türkiye’ye yeni bir soğuk hava sisteminin geldiği, Anadolu’nun büyük bölümünde kar yağışı beklendiği görülüyor.

Exit mobile version