Gündem

Bu ilde yaşayanlara nakit 7 Bin TL verilecek: Kimlerin alacağı açıklandı!

Belediye yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Vatandaşlara nakit para yardımı yapılacak. Yardım yapılacak olan vatandaşların tespiti ile ilgi verildi. Belediye, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan tespit çalışmalarını ardından vatandaşlara ödeneceğini bildirdi.

İstanbul’da vatandaşlara güzel haber belediyeden geldi. İnternet sayfası üzerinden açıklamada bulunan belediye, Esenyurt ilçesinde meydana gelen su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara para yardımı yapılacağını açıkladı. 7 Bin TL nakit olarak gerçekleştirilecek olan yardımdan vatandaşlar, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan tespit çalışmalarını ardından faydalanabilecekler.

İstanbul’da sosyal desteklerden nasıl faydalanılır?

Başvuru Aşaması

İstanbul’da ikamet eden, herhangi bir sebeple sosyal veya ekonomik desteğe ihtiyaç duyan, asgari seviyede dahi geçinme imkânı bulamayan birey ve ailelerin ihtiyaçları eşit ve kapsayıcı bir şekilde karşılanarak sosyal ve ekonomik destek sağlanmaktadır.

Sosyal ve ekonomik destek modellerinden faydalanmak isteyen tüm aile ve bireylerin başvuruları 153 Beyaz Masa üzerinden alınmaktadır. Destek başvurusunda bulunan ailelerin/bireylerin sosyo-ekonomik durumları, meslek elemanları tarafından yapılan sosyal incelemeler neticesinde değerlendirilmektedir. Sosyal inceleme neticesinde sosyo-ekonomik desteğe ihtiyaç duyan birey ve ailelere, ihtiyaçları doğrultusunda destek olunmaktadır.

Ayni ve Nakdi Destekler

Tersine Göç Hizmeti: İstanbul‘a çeşitli nedenlerle gelen, ekonomik ve sosyal olarak şehirde tutunamayan ve memleketine dönecek imkânı bulunmayan ancak, maddi imkân sunulduğu zaman dönmeyi arzu eden ailelerin tersine göç talebi karşılanmaktadır.

İhtiyaç Sahiplerine Nakdi Destekler: Sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan birey ve ailelere yönelik uygun nakdi sosyal hizmet modeli belirlenmektedir.

Sosyal Destek İstanbul Kart: Anlaşmalı marketlerde kullanılmak üzere, ihtiyaç durumu tespit edilmiş aileye/bireye, sosyal inceleme sonucu uygun görülen miktarda ve ödeme dönemlerinde, Sosyal Destek İstanbul Kart aracılığı ile gıda desteği sağlanmaktadır.

Halk Süt Desteği: İstanbul Halk Süt Projesi ile çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, dengeli beslenme yolu ile kemik, diş ve beyin gelişimine destek olmak amaçlanmıştır. Bu program kapsamında ayni ve nakdi yardım alan ailelerin 3-6 yaş çocuklarına, 1 çocuğa haftada 2 litre olmak üzere ayda 8 litre UHT süt dağıtılarak her gün süt içmesi sağlanmaktadır.

Eşya Desteği: Yapılan sosyal inceleme sonucu ihtiyaç durumu tespit edilmiş aileye/bireye, ihtiyaçları doğrultusunda eşya desteğinde bulunulmaktadır. Yapılacak hizmet iyileştirmesi kapsamında eşya desteğinin, anlaşmalı mağazalarda kullanılmak Sosyal Destek İstanbul Kart aracılığı ile yapılmasına yönelik çalışmalara başlanmıştır.

Genç Üniversiteli Desteği: Kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden, gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyaç duyan ön lisans ve lisans öğrencilerine ve/veya ailelerine, ihtiyaç durumu değerlendirilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde nakdi destekte bulunulmaktadır. Genç Üniversiteli Desteği https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ portalı üzerinden yürütülmektedir.

Sen Oku Diye Eğitim Desteği: İstanbul’daki ilkokul, ortaokul, lise ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğrenim gören şehit çocuğu, yetim, öksüz, engelli öğrencilerin tamamına durumlarını belgelemek koşuluyla yılda bir kereye mahsus nakdi eğitim desteği yapılmaktadır. Sen Oku Diye Eğitim Desteği https://senokudiye.ibb.istanbul/ portalı üzerinden yürütülmektedir.