Bu iller için flaş deprem açıklaması: 7 ve üstü deprem bekleniyor!

AFAD tarafından alınan bilgilere göre, bugün Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Korkutan depremin ardından dikkat çeken bir açıklama geldi. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, sabahki tedirgin eden depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Moriwaki, 7 ve üstü deprem uyarısında bulundu.

Sabah saat 10.45’te Bursa’nın Gemlik ilçesi merkezli 3.5 büyüklüğünde deprem yaşandı. Gemlik merkezli deprem, Japon deprem uzmanı Moriwaki’ye göre bu deprem daha büyüklerinin ayak sesi niteliğinde.

7 VE ÜSTÜ DEPREM UYARISI

Moriwaki, son depremin şiddetinin az olmasına rağmen bu tarz artçı depremlerin sık sık yaşanacağını belirtti. Biriken enerjinin ortalama 7 üzeri olacağını kaydeden Moriwaki, Türkiye’de son 2 yıldır tüm fay hatlarının üst üste yaşandığını açıkladı. Moriwaki, bunun normal olmadığını ve enerjinin birikeceği yerin tehlikeli olacağını daha önce de ifade etmişti.

DEPREM BEKLENEN İL VE İLÇELERİ DUYURDU

Moriwaki uyarılarına şöyle devam etti:

“Meydana gelen 3.5 şiddetindeki Gemlik deprem sonrası ara ara Konya, Malatya gibi yerlerde de yaşandı. Korkulacak şiddette olmayan bu depremler diğer depremlerin habercisidir. Güney fay hattı, kuzey fay hattını tetikliyor. Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova civarında 7 üzeri deprem bekleniyor. Bandırma tarafından küçük ancak sık sık depremler meydana geliyor. Bundan yola çıkarak büyük depremin habercisi olacağını söyleyebiliriz.”

Exit mobile version