Gündem

Bu illerde yaşayanlar dikkat: Saat verildi! Çok kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı yapıldı. İki bölge için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, yarın öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağış etkili olacak. Kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji, Marmara ve Karadeniz’in iç kesimlerine kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan Marmara Bölgesi için de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ OLACAK

Marmara Bölgesi’nde halen etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın bugün akşam saatlerinden itibaren Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçelerinde, gece saatlerinden sonra ise İstanbul il geneli, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile Zonguldak’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.