Bu illerde yaşayanlar dikkat: Saat verildi! Çok kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23 il için uyarı yapıldı. Yapılan değerlendirmelere göre, Çok sayıda ilde bu gece yarısından itibaren serin ve yağışlı hava hakim olacak. Yaşanabilecek sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları belirtildi. Öte yandan bu gece 03.00’ten itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

23 KENTTE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji; İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bilecik, Düzce, Sakarya, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır’da bugün (3 Eylül) için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

İSTANBUL’A SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İstanbul’da hafta boyunca etkili olan bunaltıcı yaz sıcakları, bu geceden itibaren yerini daha serin ve yağmurlu bir havaya bırakmaya hazırlanıyor.

AKOM ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hafta boyunca 35-38 dereceler aralığında seyreden bunaltıcı sıcakların, rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (30-60 km/s), sıcaklıkların 10-12 derece birden azalarak 25-27 derece civarına kadar gerilemesi bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ UYARISI

Bugün gece saatlerinden itibaren saat 03.00’ten yarın gece saatlerine kadar il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Anadolu Yakası’nın doğu ve kuzey kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor.

İBB ekiplerinin, kuvvetli yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı tedbirlerini aldığı bildirildi.
AKOM, vatandaşları, dolu yağışı ve su baskını ihtimaline karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

RİZE VE ARTVİN ÇEVRELERİNDE 100 KİLOGRAMA KADAR YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji, vatandaşlara kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli olmaları yönünde çağrılarda bulunuyor.
Meteoroloji’nin uyarıları şu şekilde:

Yağışların, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Trabzon ile Kastamonu’nun kıyı, Sinop’un batı, Samsun’un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Giresun’da çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²), Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m² üzeri) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Exit mobile version