Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi!

Meteoroloji’den yapılan açıklamada 20 şehirde sağanak yağış beklendiği belirtildi. Sıcaklıkların 4 ila 6 derece azalacağı Doğu Anadolu Bölgesine bugün için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji’nin çarşamba ve perşembe günü hava raporu şaşırttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre; yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Adana’nın kıyı kesimlerinin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağış uyarısı

Orta Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Rize, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklık ve rüzgar

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Doğu’da fırtına uyarısı

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Uyarı geçilen şehirler

Sarı kodlu uyarı

Artvin, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Kastamonu, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van

Turuncu kodlu uyarı

Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Düzce

Exit mobile version