Gündem

Bu illerde yaşayanlara Bakan Koca’dan flaş uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendi sosyal medya hesabı üzerinden belirttiği 10 ilde yaşayan vatandaşlara flaş uyarılarda bulundu. Koronavirüs vaka sayılarının en çok arttığı 10 ilin ismini açıklayan Bakan Koca’nın bu bilgileri paylaşmasına bazı tepkiler verildi.

15-21 Ocak arasında vaka yoğunluğunun en çok artığı 10 ili açıklayan Koca’nın bu açıklamaları tepki çekti. Çünkü vatandaş, Bakan Koca’nın özellikle son 3 gün boyunca salgın konusunda yaptığı açıklamalara dikkat çekerek, Koca’nın Omicron varyantını grip hastalığına benzetmesini ve endişe edilelecek bir durum yok demesini hatırlattı.

Eğer Omicron varyantı grip hastalığı ise bu tabloların paylaşılmasına bir anlam veremeyen sosyal medya kullanıcıları, ”Grip gibiyse eğer ne gerek var bu tablolara.. yıllardır var grip hangi zamanda gerek duyuldu bu tip bilgilere” dedi. Peki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne demişti;

29 Ocak 2022 Koca: VAKA SAYILARINDA GÖRÜLEN Omicron varyantı kaynaklı artış umut kırıcıymış gibi anlaşılmamalı. Virüs eski gücünde değil. Salgının endişe verici dönemi artık geride kaldı. Tedbirlere uyarak, aşılarımızı aksatmadan hayatımıza devam edeceğiz. Dünyanın gündemi normale dönüyor.

28 Ocak 2022 Koca: Virüs eski gücünde değil. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kişisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceğiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var.

Bakan Koca bu açıklamaların üzerine 10 ilimizi vaka artışları konusunda uyarılarda bulundu. Konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu bilgileri paylaştı;