Bu kış çok zor geçecek! Hepsine tek tek zam geliyor: 10 liranın altında olmayacak

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, kışın sebze ve meyve fiyatlarında yaşanacak artışı değerlendirdi. Kış yaklaşırken sebze-meyve fiyatlarında ciddi bir artışın beklendiğini açıklayan Tavşan, 10 liranın altında sebze meyve bulunmayacağını söyledi.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, katıldığı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu. Kış aylarında fiyatlarda hızlı artış olabileceğine yönelik uyarı yapan Tavşan, ürün fiyatları düştüğünde üreticinin ciddi zarar edeceğini belirtti.

2 lira, 3 lira, 5 liralar yok artık

Tavşan açıklamasında “Hem Brent petrolün yükselişi hem Avrupa’daki Rusya-Ukrayna savaşından dolayı maalesef öyle gözüküyor ki kış sezonu özellikle doğalgazda bazı problemler olacak. 2 lira, 3 lira, 5 liralar yok artık… Hiçbir ürün 10 liranın altına düşmez gibi gözüküyor. Ürünler düşerse üretici zarar eder” dedi.

Kuru soğan ve portakalda stok sıkıntısı

Bu yıl tarlalarda kuru soğan ve portakal ürünlerinin az olması dikkat çekiyor. Sektör temsilcileri geçen yılki fiyatların düşük olması nedeniyle bu yıl üreticilerin başka ürünlere yöneldiğini ifade ediyor. Yüksel Tavşan, “Yüzde 30, 40’lar arasında rekoltede düşüşler gözüküyor. Onun haricinde çok ciddi bir problem gözükmüyor diyebilirim. Fiyatlar ve girdi maliyetleri çok yüksek” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version