Gündem

Bu kişiler grip aşısını eczanelerden bedava temin edebilirler!

Bu sene havaların soğuması ile beraber yine en merak edilen konu grip aşısı oldu. Geçtiğimiz sene birçok kişi grip aşısı bulamamaktan şikayet ediyordu. Bu sene ise grip aşıları eczanelere gelmeye başladı. SGK geri ödeme listesinde bulunmayan grip aşısı sadece belirli gruptaki vatandaşlara bedava olarak uygulanabiliyor.

Her sene Eylül ayında grip aşısı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Havaların soğumaya başlaması ile beraber vatandaşlar grip aşısı ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını arıyorlar.

Ne zaman grip aşısı vurulmalı?

Uzmanların açıklamalarına göre grip aşısı gribin sık görülmeye başladığı dönemden hemen önce yapılmalıdır. Uzmanlar Ekim ve Kasım ayları grip aşısının yapılma zamanı olarak tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Aşının koruyuculuğu yaklaşık 6-8 ay sürüyor.

Kimler için grip aşısı ücretsiz?

Grip aşıları 65 yaş ve üzeri huzur evlerinde kalanlar, belirli kronik rahatsızlığı olan ve immunsüpresif tedavi gören vatandaşlar için ücretsiz olarak uygulanabiliyor. Söz konusu kategoride yer alan vatandaşlar doktoruna reçetesini yazdırıp, eczaneden aşısını ücretsiz olarak temin edebilirler. Öte yandan bu grupta yer almayan vatandaşlar için grip aşısı 85 lira 12 kuruş olarak belirlendi.