Gündem

Bu mesaja dikkat: Sakın açmayın! Maddi ve manevi zarara uğratıyor

Milyonlarca kişiye uyarı yapıldı. Bu adrese tıklamayın uyarısı geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan kritik uyarıda, vatandaşların kullandığı e-posta adreslerine atılan “paula.moreira@aluno.unb.br” e-posta adresinden gönderilen mesajlara tıklanmaması gerektiği belirtildi.

BU MESAJI SAKIN AÇMAYIN!

Bu mesaja dikkat! “paula.moreira@aluno.unb.br” e-posta adresinden gönderilen mesajlar açıldığında, vatandaşların maddi ve manevi zarara uğratılma riskinin olduğu belirtildi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve 81 il Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin yürütüldüğü bildirilen Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşlara çok önemli uyarılar geldi.

BU ADRESE DİKKAT!

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı. Yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların kullandığı e-posta adreslerine, Emniyet Genel Müdürlüğü ile bağlantısı bulunmayan “paula.moreira@aluno.unb.br” e-posta adresinden, Emniyet Genel Müdürlüğü ve EUROPOL’den gönderildiği izlenimi verilen, dolandırıcılık ve zararlı yazılım maksatlı e-postalar gönderildiği tespit edildiğine dikkat çekildi.

LİNK UYARISI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ”Vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine gelen bu tarz iletilerin içeriğindeki linkleri açması ve ekinde bulunan dosyaları indirmesi halinde maddi/manevi zarara uğrama riski oluşabileceğinden bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.