Ekonomi

Bu mesleklerden birini yapıyorsanız çektiğiniz kredi için faiz ödemenize gerek yok: Devlet Bankası duyurdu!

Bankalardan kredi çeken vatandaşlar faiz ödemelerinde zorlanıyorlar. Bu nedenle pek çok kişi faizsiz kredi çekmenin yollarını arıyor. Devlet bankası olan Halkbank bu kapsamda önemli bir bilgilendirmede bulundu. Resmi internet sayfası üzerinden açıklama yapan banka, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında çalışanlara % 100 faiz indirim imkanı ile kredi verildiğini açıkladı.

Bankalardan kredi isteyenler faizsiz kredi fırsatından faydalanabilecek. Halkbank kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında çalışanlara % 100 faiz indirim imkanı ile kredi veriyor.

Başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl içinde, 2016 yılında uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar ile deprem, heyelan, sel afetlerine ve/veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar hariç, diğer kamu kurum ve kuruluşların faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar Hazine faiz destekli bu kredilerden faydalanamıyorlar.

Hangi mesleklerde çalışanlara kredi veriliyor?

El dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı’nca kabul edilen mesleklerde çalışanlar faizsiz kredi fırsatından faydalanabiliyorlar.