Bu mühendislik dallarından mezun olanlar ve İktisat, İstatistik, Kamu Yönetimi Maliye, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası İlişkiler mezunu olanlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Çevre Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Ziraat Mühendisliği, İktisat, İstatistik, Kamu Yönetimi Maliye, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası İlişkiler mezunu olanlar için ilan verildi. Buna göre, Serhat Kalkınma Ajansından (SERKA) personel alımı yapacak.

SEKA personel alımı için ilan verdi. Verilen ilana göre uzman adayları alımı yapılacak. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar ise 1 Temmuz 2022 ile 12 Temmuz 2022 tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. Başvurular ise Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek.

UZMAN PERSONEL İÇİN ARANAN ASGARİ ŞARTLAR

KPSS Puanı İle Başvuracak Adaylar Bakımından;

a) KPSS puanı ile uzman pozisyonu için başvuruda bulunacak adayların, en az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından Tablo 1’de belirtilen bölümlerden lisans düzeyinde mezun olmaları,

b) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından mezun oldukları öğrenim dalları itibariyle Tablo 1’de gösterilen ilgili puan türlerinden son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği bulunan en az 80 (seksen) puan almış olmak.

c) Uzman personel pozisyonları için başvuracak adayların, sınav son başvuru tarihinden önceki 5 (beş) yıl içinde İngilizce dilinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan asgari (C) düzeyine karşılık gelen puanın eşdeğerini sağlayan belgeye son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak (YÖK DİL puanı kabul edilmeyecektir).

KPSS Puanı Aranmaksızın İş Tecrübesiyle Başvuracak Adaylar Bakımından

a) KPSS şartı aranmaksızın iş tecrübesiyle başvuruda bulunacak adayların, En az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından Tablo 1’de belirtilen bölümlerden lisans düzeyinde mezun olmaları,

b) İş tecrübesiyle başvuruda bulunan uzman adayların, sınav son başvuru tarihinden önceki 5 (beş) yıl içinde İngilizce dilinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan asgari (C) düzeyine karşılık gelen puanın eşdeğerini sağlayan belgeye son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak. (YÖK DİL puanı kabul edilmeyecektir).

c) Kamu kesimi veya özel kesimde aşağıdaki konularda en az 5 (beş) yıl fiilen başarılı olarak çalışmış olmak ve bunu SGK Hizmet Dökümü ve Çalışma Belgesi ile belgelemek, Kamu kesimi veya özel kesimde en az 5 (beş) yıl fiilen başarılı olarak çalışmış olma şartı gerektiren konular şunlardır;

• Planlama, programlama,

• Proje üretimi, tasarımı ve yönetimi,

• Strateji geliştirme, strateji yönetimi,

• İzleme ve değerlendirme,

• Tanıtım, danışmanlık,

• Şehircilik ve çevre,

• Araştırma-geliştirme,

• Bilgi ve iletişim teknolojileri,

• Finansman,

• İnsan kaynakları yönetimi,

• Uluslararası ticaret.

Exit mobile version