Genelİzmir HaberleriYaşam

Bu nasıl tam kapanma! Metrolar dolup taştı! İşte yasağın ilk gününden manzaralar

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 17 günlük tam kapanma dün akşam saat 19.00’da başladı. Tam kapanmanın ilk gününde İstanbul’da toplu ulaşımda yoğunluk yaşandı. İstanbul Metro ek seferler koydu. Kentte bazı noktalarda ise trafik yoğunluğu oluştu. İzmir sokakları ise İstanbul’a kıyasla sakin kaldı.

Yasağın ilk gününde İstanbul’da hem trafik hem de toplu taşıma yoğunluğu oluştu. Metro İstanbul hatlarda yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile ek seferler düzenlendi. Yolcular yoğunluktan yakın mesafede seyahat etti. Yeni bir dalga tam kapanmada işte böyle tetiklendi.

Kısıtlamadan muaf olanlar ise yoğunluktan dolayı şaşkın. İstanbul’da trafik gün boyu normal günlerdeki gibi seyretti. E-5 Küçükçekmece – Avcılar arasında her iki yönde yaşanan trafik yoğunluğu, normal günleri aratmadı. Avcılar ve Küçükçekmece girişlerinde bulunan kontrol noktalarının da etkisiyle gitgide yoğunlaşan trafik, drone ile havadan görüntülendi.

İŞÇİLERİN YÜZDE 61’İ ÇALIŞIYOR
Bu tam kapanmada da sokağa çıkma yasağı uygulamaları “üretim sanayii” niteliğinde oldukları gerekçesiyle faaliyetlerine devam eden fabrikalardaki işçiler açısından koruyucu önlem içermiyor. Yine marketler ve lokantalar gibi işletmeler de hizmete devam edeceği için buralardaki işçiler ve kurye hizmetlerini yürüten emekçiler de çalışmayı sürdürecek. Özel sektörde fabrikalarda üretimi sürdürme yaklaşımıyla işçiler yine  sokaklarda olacak. Dolayısıyla toplu taşıma kullanımı da devam edecek.

 

İZMİR BOMBOŞ

Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde İzmir yine boş kaldı. Kısıtlamanın ilk gününde İzmir’de sessizlik hakim olurken, caddeler, meydanlar ve sokaklar boş kaldı.

Öte yandan İzmir’in bir çok yerine polis ekipleri tarafından uygulama noktaları kuruldu. Özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu bölgeler olan Alsancak Gar ve 9 Eylül Meydanı’nda denetim yapan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçlardaki vatandaşların izin belgelerini kontrol etti. Denetimlerde izin belgesi olan vatandaşların maske takıp takmadığı da kontrol edildi.

BALKONDAN KAÇTILAR

Tranzon’da ise yasak olmasına rağmen müşteri alıp, maske ve mesafe kurallarının ihlal edildiği kafeye, ihbar üzerine polis geldi. Polisin geldiğini gören bir grup genç, kafenin arka sokağa bakan balkonundan yan binada bulunan balkona geçmeye çalıştı.

ANKARA DA YOĞUNDU

Başkentte de tam kapanma döneminin ilk gününde, trafikte yoğunluk yaşandı. Ayrıca toplu ulaşım araçları ile duraklarda da çok sayıda vatandaşın olduğu görüldü.

KUMAR OYNARKEN BASILDILAR

Polis ekipleri İstanbul’da bir kıraathanede kumar oynatıldığı bilgisini aldı. Harekete geçen ekipler, kıraathaneye düzenledikleri baskında içeride 9 kişinin olduğunu, kumar oynandığını ve iş yerinin ruhsatsız olduğunu tespit etti.

7 kişiye kumar oynamaktan 9 bin 352 lira para cezası kesildi. Koronavirüs tedbirlerine uymayan içeride bulunan 9 kişiye ise ayrıca 28 bin 350 lira para cezası uygulandı. Kıraathane de Kartal İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.